Pyöryköiden alkuperäinen resepti löytyy K-Ruoka.fi -sivustolta. Tässä hieman pelkistetympi versio.
Kvinoa-porkkanapyörykät
+30 pientä pyörykkää
1dl kvinoaa
2(200 g) porkkanaa
2rkl oliiviöljyä
2tl garam masala -mausteseosta
1tl kurkumaa
1tl savupaprikajauhetta
1/2tl suolaa
1dl Salaattisiemensekoitusta
3rkl Pirkka tomaattisosetta
3rkl oliiviöljyä
(200g broilerin jauhelihaa - vaihtoehtoinen)
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
Raasta kuoritut porkkanat raastimen hienolla terällä.
Kuumenna pannulla öljy (2rkl) ja lisää siihen mausteet ja porkkanat ja kuullota, kunnes porkkanat pehmenevät. Ohjeen mausteilla pyöryköissä maistuu lähinnä ainoastaan gram masala, joten itse vähentäisin määrää tai jättäisin sen kokonaan pois, mikäli ei mausta tykkää.
Rouhi siemensekoitus karkeasti veitsellä.
Sekoita siemenrouhe, kvinoa, porkkana, tomaattisose, öliiviöljy (3rkl) sekä mahdollinen broilerin jauheliha (tämä tuli mukaan vaan, koska piti saada käytettyä) keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä öljytyin käsin leivinpaperin päälle uunipellille. Taikinasta tulee reilu 30 pyörykkää.
Paista pyöryköitä 200-asteisessa uunissa kiertoilmalla noin 30 minuuttia tai tasalämmöllä 225 asteessa.
![]() |
Tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden kera! |
Kommentit
Lähetä kommentti