Lihapullat tomaattikastikkeessa ja uunijuurekset


Lihapullien alkuperäinen resepti löytyy K-ruoka.fi -sivustolta.

Lihapullat tomaattikastikkeessa ja uunijuurekset
4 annosta

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2prk (à 185 g) punaista pestoa - voi myös tehdä ilman pestoa, jos se sisältää liikaa sopimattomia ainesosia

Tomaattikastike
500 g tomaattimurskaa
1/2prk(à 185 g) punaista pestoa - voi tässäkin jättää pois
25 g parmesaania raastettuna
2 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
1/2 tl mustapippuria

Uunijuurekset
500 g perunoita (kiinteä lajike)
250 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
100 g fetaa

Pilko uunijuurekset, pyöritä ne öljyssä ja mausta. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, lisää feta ja paista vielä n. 15 minuuttia.

Sekoita tomaattikastikkeen ainekset uunivuoassa tai isolla pannulla (wokki tms.).
Sekoita lihapullien ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massa pulliksi tomaattikastikkeen päälle.
Kypsennä lihapullia 200-asteisessa uunissa tai pannulla kannen kanssa noin 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

Tarjoa esimerkiksi rucolan versojen kanssa!

Kommentit