Jauhelihapaistos perunalla ja juureksilla


Alkuperäinen resepti löytyy Yhteishyvän sivustolta. 

Jauhelihapaistos perunalla ja juureksilla
4 annosta

2 jauhoista perunaa
4 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Jauhelihatäyte
1 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl suolaa

Päälle juustoraastetta maun mukaan

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Leikkaa ne pituussuunnassa mahdollisimman ohuiksi ja tasapaksuiksi viipaleiksi.
Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele ne oliiviöljyllä.
Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia ja valmista sillä välin jauhelihatäyte.

Paista jauheliha ja lisää tomaattipyre ja mausteet.

Kun juurekset ovat olleet uunissa 25 minuuttia, levitä jauhelihatäyte juureksille.
Ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

Tarjoa esimerkiksi rucolan versojen kanssa!

Kommentit