Kuohkea ja raikas sitruunajuustokakku



Juustokakkua parempaa ei löydy!

Tämän juustokakun reseptin pohjana toimi Kinuskikissan "Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku".

Kuohkea ja raikas sitruunajuustokakku
23 cm vuokaan

Pohja
200 g gluteenittomia digestivekeksejä
125 g vauvojen marja/hedelmäsosetta

Täyte
5 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia, 3%)
2 dl banaanijogurttia tai jotain vastaavaa
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 rkl hunajaa makeutukseksi
2 tl vaniljasokeria
3 valkuaista

Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle. Mikäli seos tarttuu sormiin niin kastele sormet vedellä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sitruunamehu.
Sekoita kuoriraaste, tuorejuusto, jogurtti, rahka, hunaja ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunamehu (esim. mikrossa), purista liivatteista enin vesi pois ja sulata liivatteet sitruunamehun sekaan. Sekoita sitruunamehu tuorejuustoseokseen ja yhdistä valkuaisvaahto hellästi sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Nam!

Kommentit