Tämän reseptin idean isäntänä toimi Valion Katkarapurisotto.
Katkarapu-lehtikaalirisotto
2 annosta
1,5 dl risottoriisiä
1,5 rkl oliiviöljyä
4 dl vettä keitettynä
1 rkl sitruunamehua
Ripaus sitruunapippuria
1/2 prk (n, 75 g) Crème fraîchea
100 g katkarapuja (tässä käytetty Lidlin naposteluvalmiita katkarapuja)
50 g lehtikaalia
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Paista riisi oliiviöljyssä kattilassa/pannulla ja sekoita kokoajan, kunnes riisi on kuultavaa.
Lisää joukkoon keitettyä vettä (veden tulee olla lämmintä lisättäessä riisin sekaan) vähän kerrallaan. Keitä riisiä kunnes kaikki vesi on lisätty ja riisissä on vielä purutuntumaa.
Mausta sitruunamehulla ja -pippurilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon crème fraîche ja lehtikaali ja kuumenna seos.
Lisää lopussa katkaravut (mikäli käytät pakastekatkarapuja, niin sulata ne ensin) ja kuumenna nopeasti, jotta katkaravut eivät sitkisty.
Koristele lautaselle esimerkiksi parmesaaniraasteella/lastuilla.
Kommentit
Lähetä kommentti