Suolaisiset letut taipuvat monenlaiseen ateriointiin, kuten lounaaseen, välipalaan tai pienemmäksi leikattunina suolaiseksi tarjottavaksi. Tällä kertaa ne toimivat lounaana ja tässä reseptissä on kolme täytevaihtoehtoa.
Idea löytyi Valion sivuilta.
Gluteenittomat letut suolaisella täytteellä
n. 10kpl
Letut
6 dl maitoa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
3 kananmunaa
Sekoita puolet maidosta, jauhot ja suola ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat ja loput maidosta. Anna taikinan turvota sen aikaa, että valmistat täytteet.
Lohitäyte
250 g lohta (esim. lämminsavulohi)
0,5 dl ruohosipulia
100 g raejuustoa
1 dl kermaviiliä
Pilko ruohosipuli ja sekoita ainekset keskenään.
Kinkkutäyte
100 g kinkkua (esim. palvikinkku)
100 g raejuustoa
1 dl kermaviiliä
100 g kesäkurpitsaa
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kinkku paloiksi (mikäli käytät leikkeleitä). Sekoita ainekset keskenään.
Kasvistäyte
100 g kesäkurpitsaa
1 dl kermaviiliä
1 paprika
0,5 dl kevätsipulin vartta
1 tomaatti
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi, pilko paprika, tomaatti ja kevätsipulin varret. Sekoita ainekset keskenään.
Laita täytteet jääkaappiin hautumaan ja paista letut pannulla.
Levitä täytettä letulle ja rullaa pötköksi.
![]() |
Voilà! |
Kommentit
Lähetä kommentti