Gluteenittomat letut suolaisella täytteellä


Suolaisiset letut taipuvat monenlaiseen ateriointiin, kuten lounaaseen, välipalaan tai pienemmäksi leikattunina suolaiseksi tarjottavaksi. Tällä kertaa ne toimivat lounaana ja tässä reseptissä on kolme täytevaihtoehtoa.

Idea löytyi Valion sivuilta.

Gluteenittomat letut suolaisella täytteellä
n. 10kpl

Letut

6 dl maitoa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
3 kananmunaa

Sekoita puolet maidosta, jauhot ja suola ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat ja loput maidosta. Anna taikinan turvota sen aikaa, että valmistat täytteet.

Lohitäyte

250 g lohta (esim. lämminsavulohi)
0,5 dl ruohosipulia
100 g raejuustoa
1 dl kermaviiliä

Pilko ruohosipuli ja sekoita ainekset keskenään.

Kinkkutäyte

100 g kinkkua (esim. palvikinkku)
100 g raejuustoa
1 dl kermaviiliä
100 g kesäkurpitsaa

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kinkku paloiksi (mikäli käytät leikkeleitä). Sekoita ainekset keskenään.

Kasvistäyte

100 g kesäkurpitsaa
1 dl kermaviiliä
1 paprika
0,5 dl kevätsipulin vartta
1 tomaatti

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi, pilko paprika, tomaatti ja kevätsipulin varret. Sekoita ainekset keskenään.

Laita täytteet jääkaappiin hautumaan ja paista letut pannulla.
Levitä täytettä letulle ja rullaa pötköksi.

Voilà!

Kommentit