Uuniperunat ja jauhelihapihvit




Uunissa itsekseen valmistuvat perunat ja pannulla paistettavat jauhelihapihvit, kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen arkiruoka, joka ei vaadi montaa ainesosaa. Vielä helpomman ruuasta saa laittamalla myös jauhelihapihvit uuniin.

Uuniperunat

Idea on saatu Kotilieden reseptistä Rapeat uuniperunat.

Öljy uuniperunoille:
n. 8 Keskikokoista perunaa
2 rkl Oliiviöljyä (itse käytän valkosipulin makuista oliiviöljyä)
1 tl Paprikajauhetta
Ripaus Chilijauhetta
Ripaus Suolaa

Määriä ja mausteita tietenkin kannattaa muuttaa omaan makuun sopiviksi, mutta tämän combon olen itse todennut toimivaksi.



Oma öljy-mausteseos näytti tällä kertaa tältä. Itse en mittaa tässä ruuassa mausteita, joten

tässä on suunnilleen yllä mainittuen määrien mukaan mausteita ja öljyä.

Leikkaa perunat puoliksi. Lusikoi öljy-mausteseoksesta lammikoita leivinpaperille ja laita perunan puolikkaat lammikoihin leikkauspinta alaspäin.



Kiertoilmauunissa tulee valmista, kun paistaa 200-asteisessa uunissa n. 30min.

Jauhelihapihvit

400 g Jauhelihaa
1 tl Suolaa
2 tl Paprikajauhetta
Ripaus chilijauhetta
Ripaus basilikaa (kuivattua)
Pari pyöräytystä mustapippurimyllystä (n. 0,5tl)
2 kevätsipulin vartta

Jauhelihapihvien reseptejä on internet täynnä ja monia niitä koitettuani olen päätynyt siihen, että kaikista helpointa ja silti herkullista on olla laittamatta niihin mitään ylimääräistä. Samalla kaavalla valmistuu myös jauhelihapyörykät.


Mausteiden määrä on taas vapaalla kädellä heitetty, mutta suunnilleen yllä olevan mukaisesti.


Silppua kevätsipulin varret ja sekoita ne mausteiden kanssa jauhelihaan ja muotoile taikinasta haluamasi mukaisia/kokoisia pihvejä tai pyöryköitä.




Paista pihvejä pannulla koosta riippuen n. 10min kääntäen ne puolessa välissä tai uunissa perunoiden kanssa n. 20min. Tällä kertaa tein hieman pienempiä pihvejä ja niitä tuli seitsemän kappaletta.

Valmista! Kylkeen omalle vatsalle sopiva lisuke, kuten kaikessa yksinkertaisuudessaan salaatti sisältäen jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja ja kurkkua.

Vinkki! Kermaviilistä saa helpon, kevyen ja maittavan salaatinkastikkeen.

Kommentit