Pyöryköitä, punajuurta ja kvinoaa




En ole oikeastaan aiemmin välittänyt liiemmin punajuuresta, mutta tähän se sopi täydellisesti! 
Tuoreessa punajuuressa on FODMAP-hiilihydraatteja liiaksi, mutta säilöminen vähentää punajuuressa olevien fruktaanien ja galaktosakkaridien määrää sen verran, että se luokitellaan low FODMAPiksi.

Pyöryköitä, punajuurta ja kvinoaa

Tällä ohjeella tulee n. kolme annosta.

330 g Säilöttyjä punajuuria
Tilkka oliiviöljyä
Ripaus suolaa
100 g Kvinoaa (kuivapaino)
300 g Jauhelihaa
1 Muna
2 rkl Gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl Rasvatonta maitoa
Ripaus pippuria
1tl Suolaa
1tl Paprikajauhetta (tai muuta haluamaasi maustetta lihapulliin)
Kourallinen vesikrassia

Lohko punajuuret ja pyöräytä niitä oliiviöljytilkassa. Levitä lohkot leivinpaperille ja mausta suolalla. Kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Keitä haluamasi kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Olisin halunnut käyttää tässä mustaa kvinoaa, mutta kauppa ei tällä kertaa tarjonnut, kuin vaaleaa.

Sekoita jauheliha, muna, maito, jauhot ja mausteet keskenään. Pyöritä taikinasta pyöryköitä ja paista ne pannulla - toki ne voi kypsentää myös uunissa punajuurten kaverina.

Kokoa annos lautaselle ja koristele krassilla!

Kasvisversion saat korvaamalla lihapyörykät sinulle sopivalla kasvisvaihtoehdolla, kuten kasvispyörykät tai nyhtökaurapyörykät (ei low FODMAP).

Kommentit