Tämän kesäkurpitsapaistoksen idean tarjosi sydanmerkki.fi. Pieniä muokkauksia tuli tehtyä, mm. juustokastikkeita karttavana päälle tuleva juustokastike on jätetty kokonaan pois.
Kesäkurpitsapaistos
1 kg Kesäkurpitsaa
300 g Palsternakkaa
500 g Jauhelihaa - Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi soijarouheella
140 g (reilu desi) Tomaattipyrettä
1 dl Vettä
1 tl Suolaa
1 tl Yrttisekoitusta
¼ tl Rouhittua mustapippuria
Öljyä paistamiseen, mikäli sitä tykkää käyttää
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pilko palsternakka pieniksi kuutioiksi.
Paista jauhelihaa hetki ja lisää joukkoon palsternakka. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää tomaattipyre, vesi ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä n. 10-15 minuuttia.
![]() |
Seoksesta ei tule ns. kastiketta, vaan se on melko jämäkkää. |
Leikkaa jauhelihaseoksen hautumisen aikana kesäkurpitsa kiekoiksi (omat kiekot oli n. 0,5cm hujakoilla).
Öljyä vuoka ja kasaa paistos vuorotellen kesäkurpitsalla ja jauhelihaseoksella. Itse aloitin kesäkurpitsalla ja lopetin kesäkurpitsaan.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Lisää halutessasi juustoraastetta päälle n. 20-30 minuutin kohdalla (riippuen määrästä).
Kesäkurpitsapaistokset usein ovat melko vetisiä, mutta yllättäen tämä ei ollutkaan! Vuoan pohjalla oli ainostaan ohut peite nestettä, mikä ei ollut lainkaan häiritsevää.
Bon appétit!
Kommentit
Lähetä kommentti