Munakasrulla taipuu moneen - sitä voi tehdä esimerkiksi lounaaksi töihin, iltapalaksi, suolaiseksi tarjottavaksi tai vaikkapa aamupalaksi.
Gluteeniton munakasrulla
n. 4 annosta (lounas/päivällinen)
5 munaa
5 dl maitoa
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl psylliumia
Täytteeksi tein jauhelihatäytteen, joka on siis sen verran ruokaisa, että se sopii joko lounaaksi tai päivälliseksi
400 g jauhelihaa (mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi)
1 lihaliemikuutio
n. 2 rkl vettä
50 g tuoretta pinaattia
1,5 dl raejuustoa (laktoositon, rasvaton)
1 paprika
4 kpl (n.) kevätsipulin vartta
Riko munien rakenne ja lisää muut ainesosat munien sekaan - maito, jauhot, suola, oliiviöljy ja psyllium. Sekoita taikina taisaiseksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmista täyte. Pese pinaatinlehdet, paista jauheliha ja pilko paprika sekä kevätsipulin varret. Mausta jauheliha esimerkiksi lihaliemikuutiolla - lämmitä tilkka vettä (n. 2rkl), liuota lihaliemikuutio veteen ja kaada liemi jauhelihan sekaan.
Kun munakas on valmis, kumoa se toiselle leivinpaperille.
Voit joko sekoittaa kaikki täytteet keskenään ja kumota ne kerralla munakkaan päälle tai levittää täytteet munakkaan päälle yksi kerrallaan. Itse suosin jälkimmäistä vaihtoehtoa. Jätä yhdelle reunalle hiukan tyhjää, jotta täytteet eivät pääse karkuun rullauksen loppuvaiheessa.
Rullaa munakas mahdollisimman tiukalle rullalle aloittaen tyhjää tilaa sisältävän reunan vastapäisestä reunasta. Paista vielä n. 10 minuuttia. Halutessasi voit lisätä täytteeseen/munakkaan päälle vielä juustoraastetta (normaalisti itse laittaisin päälle, mutta tällä kertaa jääkaappi ei tarjonnut juustoa).
Tarjoa lisukkeena esimerkiksi raikasta salaattia.
Täytteitä vaihtelemalla munakasrullaan ei kyllästy ja sitä voidaan käyttää lähes missä tilanteessa vaan!
Kommentit
Lähetä kommentti